Voorzitter Pro League geeft een eerste reactie op uitspraken van Veiligheidsraad

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Peter Croonen, voorzitter van de Pro League, gaf aan Het Laatste Nieuws een eerste reactie op de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad.

Dat de Nationale Veiligheidsraad beslist heeft dat er niet gesport mag worden tot 31 juli, komt de Pro League vooral financieel goed uit. “Het is een cruciaal element: de regering heeft ervoor gekozen om te stoppen”, vertelt voorzitter Peter Croonen. “Ik vermoed dat de Algemene Vergadering op 15 mei nu niet anders zal kunnen dan vaststellen dat we het seizoen niet kunnen hernemen. In de praktijk wordt dat niet haalbaar, denk ik.”

Is Club Brugge daarmee kampioen? “Dat is één van de knopen die we moeten doorhakken, maar ik veronderstel dat we daar wel een consensus gaan vinden. Daarnaast moeten we beslissen over degradatie, promotie en het competitieformat. De werkgroep moet dat allemaal voorbereiden, maar er is al veel werk geleverd.”

Komen er wedstrijden zonder publiek? “We weten dat de kans klein is dat er fans welkom zullen zijn in augustus. Maar zal die kans in september groter zijn? In mijn beleving heeft het weinig zin om te blijven uitstellen - het seizoen moet ook af geraken, hé. Als we moeten spelen zonder supporters zullen we wel moeten proberen om de financiële impact zo klein mogelijk te houden.”