Ontslagen bondsprocureur wil CEO van voetbalbond worden: "Club Brugge-fan vervangen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Kris Wagner werd door de voetbalbond in april ontslagen als bondsprocureur. Hij stuurde nu een vrije sollicitatie naar de voetbalbond.

Hij wil huidig CEO Bossaert vervangen. “Na het zoveelste debacle denk ik dat de conclusie duidelijk is: hij kan het niet”, schrijft Wagner in zijn sollicitatiebrief. “Het is duidelijk: zijn positie is onhoudbaar geworden.”

“De figuur van Peter Bossaert is van in het begin van zijn aantreden als CEO van de voetbalbond met controverse omgeven geweest”, schrijft hij. “Allereerst heeft hij er nooit een geheim van gemaakt dat hij een Club Brugge-fan is en een nauwe band heeft met Bart Verhaeghe. Het wordt tijd voor een onpartijdige figuur als Secretaris-Generaal. Verder is zijn kennis van het Frans volkomen ondermaats. Wie hem tijdens vergaderingen twee woorden Frans hoort spreken, kan moeilijk de lachlust onderdrukken. In een organisatie zoals de KBVB is zoiets delicaat. Dit wordt door vele inwoners van Wallonië – waar ikzelf al tien jaar toe behoor – allerminst geapprecieerd.”

“Wie ludieke sportfilmpjes die tijdens de coronacrisis online werden gepost ‘onwaardig’, zit niet op zijn plaats in een sportbond. Peter Bossaert komt uit de mediasector. Hij is geobsedeerd door perceptie en imago. Zo heeft hij handenvol geld uitgegeven aan een nieuw logo, waar niemand op zat te wachten. Het nieuwe bondsgebouw in Tubeke is ook zo’n persoonlijk en nutteloos prestigeproject van dhr. Bossaert, die niet aanvoelt dat een bondszetel van de Belgische voetbalbond in Wallonië, bij heel veel Vlamingen – terecht – op onbegrip stuit en veel wrevel opwekt.”

“In plaats van het imago van het voetbal te verbeteren, nu imago voor hem toch zo belangrijk is, heeft dhr. Bossaert er alleen maar toe bijgedragen dat enorm veel mensen het ganse voetbalmilieu als één grote krabbenmand beschouwen, dat alleen maar draait rond geld en macht – waar sport bijzaak is”.

“De conclusie is duidelijk: dhr. Bossaert zit als Secretaris-Generaal van de voetbalbond echt niet op de juiste plaats. Vandaar – omdat het inmiddels zo erg is geworden dat ik het niet meer kan aanzien – dat ik mij kandidaat stel als Secretaris-Generaal van de voetbalbond.”

"Huidig CEO is met opzet een zwakke figuur"

“Ik heb ruim 30 jaar in Vlaanderen gewoond, ook jaren in Brussel en intussen al 10 jaar in Wallonië: op dat vlak heb ik dus een neutraal profiel. In tegenstelling tot dhr. Bossaert heb ik geen banden met clubs en is voor mij enkel het algemeen voetbalbelang en het belang van de sport van tel. Wat respect voor onafhankelijke rechtspraak betekent, kan ik inderdaad een stuk beter inschatten dan dhr. Bossaert. In mijn periode als bondsprocureur heb ik het voetbalmilieu van nabij leren kennen – dhr. Bossaert heeft eigenlijk slechts drie à vier maanden meer ervaring in het voetbal dan ikzelf.”

“Het wordt hoog tijd voor een CEO van de voetbalbond die orde op zaken stelt. Iemand die het algemeen voetbalbelang en de sport voorop stelt. Iemand die beseft dat men op dit moment binnen het voetbal de tak aan het afzagen is waar men zelf op zit. Tijd dus voor verandering. Tijd voor een integere, onafhankelijke figuur aan het hoofd van de bondsadministratie, die geen marionet van de clubs is.”