VTM

Stef Wauters geeft politici veeg uit de pan: “Dat gaat niet gebeuren, het wordt tijd dat ze daar open over communiceren”

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
In deze tijden zoeken we meer dan ooit een houvast bij onze vertrouwde nieuwsgezichten om ons te informeren en te vertellen wat we moeten doen. Eén van deze gezichten is Stef Wauters.

Stef Wauters is zich meer dan ooit bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid als nieuwsanker. Hij tracht de politici en virologen waarmee hij in de studio in gesprek gaat net dié vragen te stellen die er écht toe doen. Zo onthult de topman van VTM Nieuws dat hij met één prangende vraag zit.

“Iedereen gaat er nog altijd van uit dat dit straks voorbij zal zijn, en dat het leven weer zoals vroeger wordt. Ook economisch: dat dit een recessie wordt in een V-vorm, waarbij de economie een snelle duik neemt maar erna gewoon weer omhoog zal wippen. Maar dat gaat niet gebeuren. Ik zou heel graag willen dat politici daar eens open over beginnen te communiceren”, aldus Stef Wauters.

“Ik begrijp dat je mensen hun hoop niet moet ontnemen en dat je hun trapsgewijs van slecht nieuws op de hoogte moet stellen, maar ik wil weten waar we aan toe zijn voor de komende twee jaar. Ik stel die vraag ook steeds, maar iedereen ?etst eromheen. Er wordt ook nog steeds gedaan alsof het evident is dat we straks een vaccin zullen hebben, maar er zijn virussen genoeg waar nooit een vaccin tegen gevonden is.”