VTM

Stef Wauters reageert scherp: “Dat is fake news dat nergens op gebaseerd is”

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Op de sociale media circuleerde een lijst waaruit bleek dat politici van een bepaalde partij duidelijk meer te gast zouden zijn in het VTM Nieuws. Het zou gaan om politici van N-VA.

“Dat was nu eens fake news dat nergens op gebaseerd was”, reageert Stef Wauters in HUMO. “We zijn daarna zelf gaan turven wie van welke partij bij ons te gast is geweest sinds onze verhuizing naar Antwerpen – want dat was het verhaal: ‘Sinds we naar Antwerpen zijn verhuisd, zijn het Bart De Wever en zijn kliek die steeds in onze studio passeren.’ En wat bleek? Er hadden meer politici van Open VLD én CD&V dan van de N-VA op de set plaatsgenomen.”

Stef Wauters ontkent dat hun telling anders uitviel, omdat ze ook de politici geteld zouden hebben die per video in beeld kwamen. “Dat klopt niet. Ook op de set was en is de overgrote meerderheid van de politieke gasten níét van de N-VA. En daar komt inderdaad ook nog eens bij dat sommige politici uit veiligheidsoverwegingen liever niet meer naar de studio komen. Maggie De Block, bijvoorbeeld."