Stef Wauters kan het niet geloven: "Broek af voor de politie"

door: STS
Stef Wauters
Afbeelding bron: Photonews

VTM-gezicht Stef Wauters steekt zijn verontwaardiging niet weg over het grote gegevenslek bij de politie van Zwijndrecht.

Een hacker kon het paswoord raden van het slecht beveiligde systeem, waardoor heel wat gevoelige informatie openbaar kon worden gemaakt.

Het gaat om verkeersboetes, telefoonverkeer en zelfs processen-verbaal van kindermisbruik, inclusief foto van het slachtoffer. Een grove schending van de privacy van veel mensen dus.

"Ik denk dat de gemiddelde opa en oma beter beschermd zijn op het internet dan deze politiezone", zei privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert op VTM.

"Het is volstrekt belachelijk dat onze overheid meer en meer biometrische data wil, zoals vingerafdrukken, irisscans en gezichtsherkenning, maar dat de politiezone zelf werkt zoals wij twintig jaar geleden werkten. Het is een heel grote, kapitale fout. Het is onvergeeflijk voor de politiezone in kwestie, maar het is symptomatisch voor de hele politie in dit land."

"Broek af voor de politie, zou ik zeggen", concludeerde nieuwsanker Stef Wauters. En ook technologie-expert Kenneth Dee stak zijn mening niet weg: "Ik vind het eerlijk gezegd hallucinant, ik ben er echt van geschrokken. Ik geef zelden mijn persoonlijke mening, maar ik vind dit totaal onacceptabel."

Gebruik nu de gratis app van Redactie24