Aisha, vriendin van Philippe Cracco, heeft hem aangrijpende belofte moeten doen voor hij stierf

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het is nu vier maanden geleden dat Philippe Cracco gestorven is. Het verlies is nog altijd zwaar om dragen voor Aisha.

Aisha Van Zele was tien jaar lang stapelverliefd op Philippe Cracco. In januari stierf Philippe Cracco op 57-jarige leeftijd.

De laatste maanden van Philippe z'n leven waren ook zwaar voor Aisha. "Ik heb overleefd op adrenaline. Ik was mantelzorger, hé. ’t Leek me vanzelfsprekend dat ik de zorg voor hem op m? zou nemen, zolang het mogel?k was", vertelt Aisha in Dag Allemaal. 

"Dat betekende dan wel: ’s ochtends hem recht helpen in bed, naar de douche begeleiden, hem wassen, afdrogen, aankleden, veters knopen, eten in stukjes sn?den. Alles om het hem zo comfortabel mogel?k te maken. "

Aisha heeft Philippe ook een belofte moeten doen. "Ik ben nog maar 35. Ik moet vooruit in ’t leven. De ene dag gaat dat beter dan de andere, maar ik werk eraan. Ik heb het Philip ook moeten beloven. ‘Neem uw tijd, maar ge moet vooruit’, zei hij. Hij wreef dan eens over m’n gezicht. ‘Ge zijt zo’n mooie, jonge vrouw. Wat zit ge hier nog te doen bij een zieke, oude man."

"Of ik weer open sta voor een nieuwe man? "Wat kan ik zeggen? Alles is leuker met twee, en een mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Maar laat me maar alles stap voor stap doen."