Aisha, vriendin van Philip Cracco, zal het nooit meer vergeten: “Die woorden blijven door mijn hoofd spoken”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Begin januari verloor zakenman en ‘The Sky Is The Limit’-gezicht Philip Cracco de strijd tegen kanker. Hij werd 57 jaar.

In maart 2016 werd bij Philip Cracco prostaatkanker vastgesteld. Vier jaar lang vocht hij tegen deze ziekte, tot zijn lichaam helemaal op was. Moegestreden koos Philip voor euthanasie. Zijn vriendin Aisha Van Zele was er toen bij, en vertelt erover in Dag Allemaal.

“Maandag 6 januari, 20u43, toen is het gebeurd. Ik ga die avond nooit van m’n leven vergeten. M’n wonden zullen helen, maar dat beeld... Hoe ze hem vanuit z’n ziekenhuisbed in een lijkzak legden, en die dan dichtritsten. Het staat voor altijd in mijn geheugen gegrift”, aldus Aisha.

“Ik hoop zoiets nooit meer mee te maken. De dokters en verplegers die binnenkomen. De uitleg over de twee spuitjes. De tweede, dodelijke injectie, hoe snel je het leven uit z’n lichaam ziet verdwijnen. En dan de dokter met z’n stethoscoop, en de boodschap: ‘De heer Philip Cracco, geboren te Roeselare op 3 mei 1962, is overleden te Knokke op 6 januari om 20u43.’ Die woorden blijven door m’n hoofd klinken.”