Zeer aangrijpend wat Aisha Van Zele te doen staat: “Dat heb ik Philip moeten beloven”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vier maanden geleden overleed ondernemer Philip Cracco (57) na een strijd tegen kanker. In Dag Allemaal vertelt Aisha Van Zele openhartig over het verlies van haar partner.

“Ik moet nog door een rouwproces. Een vriend zei het eens treffend: ‘Je moet alle seizoenen eens zien passeren na het overlijden van een geliefde.’ Dat klopt wel. Al die ijkpunten moet ik doorstaan. Z’n eerste verjaardag na het overlijden, de eerste Pasen, mijn eerste verjaardag, de verjaardagen van z’n kinderen, Kerstmis. Ik voel nu al dat het veel beter met me gaat dan vier maanden geleden”, aldus Aisha.

“Ik heb er nooit aan getwijfeld dat ik dit te boven zou komen. Maar ik heb afgezien. Fysiek ook. Angstaanvallen, hartritmestoornissen. Ik ben ervoor in behandeling en ’t is onder controle, maar m’n verdriet is enorm geweest. En ik heb het ook over mij laten komen, dat verdriet. Door fotoalbums bladeren ’s avonds, met onze muziek erbij, een glas drinken... En maar huilen.”

“Ik heb hier een plekje in huis, gewijd aan Philip. Met foto’s, een kaarsje. Elke zesde dag van de maand, om 20u43, denk ik extra aan hem. En z’n afscheidsbrief aan mij, die heb ik ook al honderden keren gelezen, telkens weer met tranen in de ogen.”

Aisha durft voorzichtig naar de toekomst te kijken. “Ik ben nog maar 35. Ik moet vooruit in ’t leven. De ene dag gaat dat beter dan de andere, maar ik werk eraan. Ik heb het Philip ook moeten beloven. ‘Neem uw tijd, maar ge moet vooruit’, zei hij. Hij wreef dan eens over m’n gezicht. ‘Ge zijt zo’n mooie, jonge vrouw. Wat zit ge hier nog te doen bij een zieke, oude man.’ Maar ik zag ook wel in de sprankel in z’n ogen hoeveel deugd het hem deed te weten dat hij er niet alleen voor stond.”