Geen rode kaart voor Boyata voor ‘poging’ tot vieren van doelpunt

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Onze landgenoot Dedryck Boyata won met Hertha Berlijn, maar de aandacht ging vooral naar zijn poging om het doelpunt te vieren.

Boyata was heel enthousiast na een doelpunt van zijn team en leek een ploegmaat een kus op de wang te willen geven. Maar het samen vieren van een doelpunt met fysiek contact is niet toegestaan in dit coronatijdperk. Er was dan ook al snel kritiek op zijn gedrag.

Op Instagram beet Boyata van zich af. “Het was geen kus en zelfs geen viering. Ik verontschuldig mij dat ik mijn handen op het gezicht van Marko gelegd heb. Ik wilde hem alleen aanwijzingen voor een standaardsituatie geven. We moeten momenteel absoluut voorzichtig zijn nu we in deze situatie spelen. We dienen onze manier van juichen aan te passen.”

De Rode Duivel kreeg geen rode kaart, wat eigenlijk door de politiek gevraagd was. De Duitse voetbalbond liet alvast weten dat er geen straf komt, omdat het slechts om een raadgeving gaat. Ook de trainer van Boyata toonde begrip voor de actie van Boyata. “Ik hoop dat de mensen in de buitenwereld hiervoor begrip kunnen opbrengen. Die emoties horen er gewoon bij. Mijn ploeg was gewoon gelukkig”.