Vlamingen nemen het massaal op voor Tom Waes na uithaal van Anuna De Wever: “Snotjong!”

door: Redactie
Tom Waes
Afbeelding bron: VRT - Johan Jacobs
Twee weken geleden haalde klimaatactiviste Anuna De Wever uit naar Tom Waes. Dat leidde tot heel wat verontwaardigde reacties van mensen die het opnemen voor de tv-maker. Dat meldt TV Familie.

Op de vraag of ze gelooft dat corona het milieubewustzijn heeft veranderd, antwoordde Anuna De Wever in Dag Allemaal: “Velen denken toch na. Ze vinden het leuk dat ze nu een rustiger leven leiden en ze meer tijd kunnen besteden aan hun gezin. Maar als ik dan Tom Waes hoor zeggen hoe jammer hij het vindt dat hij deze zomer niet de hele wereld kan rondvliegen, denk ik: die heeft het nog altijd niet begrepen.”

Omdat Tom Waes voor velen een soort van volksheld is, volgde daarop een lawine van bitsige reacties aan het adres van de klimaatactiviste. “Snotjong”, reageerde iemand. “Tom Waes wéét wel hoe de wereld ineenzit, hoor. Denk je nu echt dat de mensen niet meer het vliegtuig zullen nemen voor jou? Dan ben je nog dommer dan ik dacht!” Een boze meneer liet weten: “Anuna De Wever, jíj hebt het duidelijk nog altijd niet begrepen! VERDWIJN!”

Tom Waes mag toch dromen zeker!” vindt een Waes-fan. “Wat heeft dat kind met Tom Waes te maken?” vraagt een vrouw zich af. “Anuna moet ophouden met het afbreken van BV’s. Tom is een presentator, laat hem gerust. Ga naar school. Of naar de psychiatrie.”“Ja, Tom nu weet ge het, hé”, besluit iemand. “Tante nonneke heeft gesproken...”

Tom Waes reageerde in Dag Allemaal op de uitspraak van Anuna. “Ik heb dat nóóit gezegd”, aldus Tom. “Het is zelfs louterend om nu eens niet te reizen. Ik zit er geenszins mee in. En misschien stemt het wel tot nadenken over de toekomst van m’n tv-werk. ‘Zeilen Waes’, ’t is een idee. Of ‘Wandelen Waes’? Ik heb een verantwoordelijkheid, dat besef ik. Misschien is het tijd om nog meer een ecologisch voorbeeld te stellen door middel van mijn programma’s.”