Anuna De Wever weet wat ze gaat doen: "Sommige mensen willen dat ik stop"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever (19) kreeg de laatste maanden heel wat kritiek over zich heen. Er zijn wel wat mensen die graag zouden hebben dat ze ermee stopt.

We hebben een bloedhete week achter de rug. Dat het zo warm kan worden in ons land, verbaast Anuna De Wever niet. "En het zal jaar na jaar nog heter worden", merkt ze op in Het Laatste Nieuws. "Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir weet dat haar hittebeleid niet ambitieus genoeg is."

Anuna volgt stage op de communicatiedienst bij de Europese Groene fractie. Haar stage is nu halfweg. "Ik heb intussen een goed beeld gekregen over politiek. Hoe het werkt of niet werkt, vrees ik. Ik ben daarin extreem teleurgesteld geraakt. En ik paniek geschoten, ook wel. Na twintig minuten praten met een poltici merk ik zo vaak dat ze geen idee hebben waar het over gaat."

Anuna De Wever krijgt ook steeds meer kritiek te slikken. "Niemand die zaagt: 'Daar is Erika Vlieghe weer' of een andere expert. Maar goed, dan graag onze keigrote invloed achter de schermen. Sommige mensen zeggen me: 'Anuna, 't is goed. Stop ermee. Ga wat feesten.' Neen. Activisme is geen hobby. Ik kan niet anders. Ze spelen met onze toekomst alsof het poker is."