Anuna en Greta halen ferm uit: "Jullie best doen is niet goed genoeg"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever en Greta Thunberg hebben samen met twee andere klimaatactivisten een open brief geschreven aan de wereldleiders. Daarin sporen ze hen aan tot actie, zodat de klimaatopwarming onder de 1,5 graden Celsius gehouden kan worden.

"Als alle landen werkelijk hun doelstellingen om de uitstoot terug te dringen zouden naleven, zouden we nog steeds naar een catastrofale stijging van 3 tot 4 graden gaan. De machthebbers hebben de mogelijkheid om de toekomstige generaties een fatsoenlijke toekomst te geven, zowat opgegeven. Ze geven op zonder te proberen", klinkt het in de bewuste brief.

"Zelfs een kind kan zien dat de klimaatcrisis en de ecologische crisis niet opgelost kan worden met het huidige systeem. Het moet mogelijk zijn om contracten, deals en overeenkomsten op grote schaal te verscheuren, maar zo'n acties zijn politiek, economisch of legaal niet mogelijk met het huidige systeem."

"De komende maanden en jaren worden cruciaal. De klok tikt. Jullie best doen is niet langer goed genoeg, jullie moeten hetgeen doen wat onmogelijk lijkt."