Vrouw leent fortuin bij vrienden om uit te geven aan Romeo uit Ivoorkust en belandt in de gevangenis

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Een 58-jarige vrouw uit Kampenhout zit in diepe financiële problemen nadat haar internetlief een ordinaire oplichter bleek te zijn.

De vrouw verloor haar job op de luchthaven van Zaventem en ging de sukkel op met haar gezondheid. Ook in de liefde vlotte het niet. Na een mislukte relatie zocht ze op Facebook wat plezier en ontspanning. Romeo, een knappe dertiger uit Ivoorkust, wond haar om haar vinger. Ze belden ook met elkaar en de vrouw was zich van geen kwaad bewust.

Eind 2018 kreeg ze een telefoontje van een andere man. “Ik ben een dokter en sta hier naast de man die u wilde bellen. Hij heeft een zwaar verkeersongeval gehad en ligt net als zijn dochtertje op de intensieve zorgen”, klonk het. Ze stortte onmiddellijk 10.000 euro op het doorgekregen rekeningnummer.

Stap per stap gaf ze meer geld weg, ze leende daarvoor ok geld bij vrienden en familie. Van een welgestelde vriend, die verliefd op haar was, kreeg ze 326.000 euro om zogezegd een woning aan te kopen, maar de centen verdwenen naar Afrika. Een andere vriendin werd 119.000 euro lichter gemaakt. Later ging ze ook nog bij haar kinderen ten rade, maar die lichtten de politie in. De vrouw belandde in de gevangenis en werd pas na drie maand voorhechtenis vrijgelaten.

“Ik blijf erbij: ik ben ook een slachtoffer”, snikte ze tegen de rechter. “Ik heb fysieke en morele problemen om te verwerken wat me allemaal is overkomen. Ik hoop echt nog steeds dat hij al het geld - in totaal 500.000 euro - op een dag terugstort zodat ik het aan de slachtoffers kan terugstorten”, waren haar laatste woorden.