Deze hondenrassen worden het vaakst gestolen in België

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Vorig jaar waren chihuahua's het meest gestolen hondenras in België. Op plaats twee en drie staan de Amerikaanse Staffordshire Terriër en de Mechelaar. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Open Vld-parlementslid Emmily Talpe.

In België wordt bijna elke dag een hond als gestolen opgegeven in de hondendatabank DogID. Gestolen honden op de zwarte markt worden voor soms hoge prijzen verkocht. Gelukkig worden vele honden die als vermist staan opgegeven in de databank, uiteindelijk wel weer herenigd met hun baasje. De hond blijkt soms gewoon weggelopen, maar in veel gevallen is het ook de dierenarts die een gestolen of vermiste hond binnenkrijgt. 

Gelukkig is er ook goed nieuws. Vorig jaar werden er 41% minder honden geregistreerd als verloren dan in 2015. "Deze mooie evolutie toont aan dat steeds minder honden verloren lopen. Dat stemt me hoopvol voor de komende jaren", zegt Emmily Talpe. "Je hond laten chippen is ook nog steeds de beste garantie om hem terug te vinden. Sensibiliseringacties vanuit de politie moedig ik dan ook sterk aan."

Vaakst gestolen hondenrassen

In 2019 werden volgende hondenrassen het vaakst gestolen: 1. Chihuahua, 2. Amerikaanse Staffordshire Terriër, 3. Mechelaar, 4. Keeshond/Duitse spits, 5. Yorkshire Terriër, 6. Franse Bulldog, 7. Duitse herdershond, 8. Siberische Husky, 9. Canis vulgaris, en 10. Jack Russell Terriër.