Vreselijk bijtincident met losgebroken hond: "Kleine Lana was meteen dood"

door: STS
Hond - Duitse herder
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er heeft zich een vreselijk bijtincident met een hond voorgedaan. Het dier rukte een klein hondje uit de armen van het baasje en beet het dood.

De feiten speelden zich afgelopen zondag af in Schoonbeek (Bilzen). Een vrouw was daar een wandeling aan het maken met haar twee honden. Ze had een windhond aan de leiband en een chihuahua op haar arm.

Plots kruisten ze het pad van een losgebroken Mechelse herder. Die gedroeg zich agressief en viel eerst de windhond aan, waarop het baasje die omhoog trok. Daarna beet de hond de vrouw in de arm, en vervolgens beet hij chihuahua Lana.

"In één razende beweging haalde hij dan uit naar onze kleine Lana. Hij beet zich in haar vast en gooide haar de lucht in. Vervolgens beet hij wel flink door. Lana was meteen dood", vertelde de aangeslagen vrouw aan Het Belang van Limburg.

Dierenarts van wacht

Op het moment dat alles gebeurde, schreeuwde ze het uit, waarna haar dochter en haar echtgenoot ter plaatse kwamen. Ze brachten Lana nog naar de dierenarts van wacht, maar hulp kon niet meer baten. "Ze had opengesperde oogjes en stopte even later met ademen", aldus de echtgenoot.

De politie werd op de hoogte gebracht van de gebeurtenissen en stelde proces-verbaal op. Hoe het verder moet met de Mechelse herder, is niet duidelijk.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp