KV Oostende wil binnen de maand de ploeg rond hebben voor volgend seizoen

door: BVDO
KV Oostende heeft op dit moment amper negen spelers onder contract voor volgend seizoen, maar de nieuwe topman Paul Conway wil dit binnen de maand in orde hebben.

KV Oostende stond op het randje van het faillissement, maar kwam door de overname toch weer boven water. “Deze club verloor miljoenen euro’s en was enkele dagen verwijderd van het faillissement”, zegt Conway op de website van de club. “Dat beleid willen wij niet voeren. We willen op een gezonde manier groeien, zowel op sportief als op financieel vlak.”

En de weg ernaar zal niet zo eenvoudig zijn. “Focussen op de jeugd. In de academie zijn er maar vier jeugdspelers die een contract hebben met bij KVO. Bij Nice hadden we 50 jeugdspelers, bij Barnsley 45. Dat zal een project van meerdere jaren worden. Dat kunnen we wel rechtzetten.”

De kern voor volgend seizoen samenstellen is nu de hoofdopdracht. “Er staan momenteel maar negen spelers onder contract, terwijl we een kern van ongeveer 25 spelers nodig hebben. Binnen de komende maand willen we onze nieuwe kern zo goed als afronden.”