Inwoners Overijse hadden geen kraanwater meer: Wat was er precies aan de hand?

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Afgelopen week was het even schrikken voor inwoners in de streek van Overijse. Er kwam geen water meer uit hun kraan. Het probleem is echter volledig van de baan, maar wat was er precies aan de hand?

“Er was vorig weekend wel een probleem in de streek van Overijse. De problemen op vlak van drinkwatertoevoer in enkele wijken die zich vanaf donderdagavond voordeden, waren te wijten aan een combinatie van een hoog waterverbruik en een beperkte toevoer van water naar het waterreservoir dat De Watergroep in Meerbeek (Kortenberg) uitbaat", legt Katrien Smet, woordvoerster van de Vlaamse Milieumaatschappij uit aan Redactie24.

"Dat laatste is het gevolg van renovatiewerken aan het waterproductiecentrum van Huldenberg sinds eind vorig jaar, waardoor het buiten dienst is. Door enkele bijkomende productiecentra in te schakelen is de watertoevoer opnieuw hersteld.

"De watermaatschappijen bezorgen ons de verbruikscijfers. Er zijn momenteel geen problemen met de productie en levering. Maar sowieso raad ik iedereen aan om zuinig om te gaan met water, om problemen te voorkomen. We weten immers niet tot hoe lang de droogte zal duren. Elke druppel telt!”

“Als het warmer wordt, gaan we wel meer verbruiken, dat is een trend die we elk jaar zien. We nemen dan sneller een douche, wassen regelmatig de wagen, we besproeien vaker de tuin of vullen een badje voor de kinderen."

"Dat zijn verbruiken die eigenlijk niet altijd nodig zijn en waar iedereen kan op besparen.We merken dat het verbruik nu hoger ligt dan enkele weken geleden toen het nog kouder was.”