Soldenperiode pas in augustus: "Dit heeft nul komma nul effect"

door: MRO
De overheid heeft de soldenperiode uitgesteld tot augustus. Volgens retailexpert Gino Van Ossel heeft dit echter geen enkel effect.

“In de modebranche zie je heel veel kortingen en dit gaat duren tot de herfstcollecties in de winkels hangen. De overheid heeft beslist om de solden pas in augustus te laten beginnen. Dat geeft winkeliers een goed gevoel, maar dat heeft nul komma nul effect natuurlijk", vertelt Gino Van Ossel aan Redactie24.

“Om te beginnen zijn er nu al kortingen, wat baat het dan om die soldenperiode uit te stellen?  Ten tweede bestaat de sperperiode eigenlijk al lang niet meer want koppelverkoop is toegelaten. Je kan tegen iemand zeggen: ‘Als je twee stuks koopt, krijg je de korting’ en dus kan je sowieso korting geven.”

Koppelverkoop

“Daar wordt creatief mee omgesprongen, bijvoorbeeld door een herbruikbare boodschappentas te laten kopen en dan krijgt de klant de korting die op de sticker staat van het kledingstuk. Dat is ook koppelverkoop. Daarnaast is er ook de onlineverkoop en online wordt er ook voortdurend met korting geschermd.”