Bab Buelens heeft heel duidelijke mening na de protesten: “Als dat gebeurt, zullen ook zij verantwoordelijk zijn”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Bab Buelens heeft een opvallende tekst gedeeld op haar Instagram Stories. Ze deed dit naar aanleiding van de Black Lives Matter-betogingen van afgelopen weekend, waar duizenden mensen aanwezig waren.

In de tekst maakt Bab Buelens duidelijk dat ook zij hoopt dat er geen nieuwe lockdown of een nieuwe verstrenging van de coronamaatregelen komt. Ze is het er helemaal mee eens dat we onze verantwoordelijkheid moeten opnemen voor de zwakkeren in onze samenleving.

“Maar!”, vervolgt de actrice. “Als er opnieuw een verstrenging van de maatregelen komt in ons land, komt dat niet alleen door zij die anderhalf uur zouden hebben geprotesteerd. Dan komt dat ook de barbecues met meer dan 40 personen die elk weekend plaatsvonden, of zij die een hele dag gingen shoppen op zondag en nauwelijks hun voorzorgen namen en amper mondmaskers droegen.”

“Naar mijn mening waren de protesten moreel gezien veel meer gerechtvaardigd dan het shoppen van een nieuwe broek samen met vrienden. Ik begrijp wel dat die menigte op de straat zien mensen van de kaart kan brengen wanneer zij bijvoorbeeld een geliefde hebben verloren tijdens de lockdown. Mijn hart gaat uit naar jullie allemaal”, besluit Bab.