Minister onder vuur na tripje met vliegtuig van slechts 40 kilometer

door: BVDO
Lydia Peeters
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Mobiliteit Lydia Peeters ligt onder vuur nadat ze het vliegtuig nam van Brussel naar Antwerpen voor een promotiecampagne.

Dergelijke korte vluchten liggen al lang onder vuur voor de enorme impact die ze op het klimaat hebben. Minister van Mobiliteit Lydia Peeters vloog gisteren van Brussel naar Antwerpen, een afstand van slechts veertig kilometer.

De minister deed dit als steun voor ondernemer Philippe Bodson. Hij organiseerde een demonstratievlucht om de ASL Group te promoten. Deze onderneming wil vanaf de zomer privévliegtuigen inzet om vakantiegangers naar Spanje te vliegen.

1,3 miljoen euro uit het noodfonds van de Vlaamse regering is voorzien als steun voor de regionale luchthavens van Oostende, Antwerpen en Kortrijk. “Het is belangrijk om de pijler van de zakenvluchten in deze periode van heropstart extra in the picture te brengen”, aldus de minister van Mobiliteit aan Het Nieuwsblad. “Zij vormen een essentieel gegeven in de economische relance van onze regionale luchthavens na ­corona.”