Ook gezonde kinderen zullen jeugdkamp vroegtijdig moeten verlaten

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kinderen mogen deze zomer op jeugdkamp gaan. Dit wel onder strikte voorwaarden.

De Ambrassade voor alle jeugdorganisaties werkte met de virologen een noodprocedure uit. Zomerkampen van jeugdbewegingen mogen doorgaan maar in beperkte "bubbels" van maximum 50 personen.

Als een kind tijdens een zomerkamp plotse symptomen vertoont zoals koorts, pijn in de borst, hoesten, reuk- of smaakverlies of kortademigheid, moeten de ouders meteen hun kinderen komen ophalen.

"Voor alle jeugdorganisaties is er een symptomenlijst beschikbaar. Op basis daarvan zal nagegaan worden door de kampploeg of een kind besmet kan zijn met het coronavirus of niet. Als dat het geval is, dan worden de ouders verwittigd, want het kind moet snel het kampterrein verlaten", zegt Jory Maeyaert van de Ambrassade aan Radio 1.

De kinderen moeten dan thuis zo snel mogelijk getest worden op het coronavirus. Als ze niet besmet zijn, gaat het kamp gewoon verder. Als ze wel besmet zijn eindigt het kamp onmiddellijk voor de volledige bubbel waartoe het besmette kind behoorde.

Het zou dus ook kunnen dat voor gezonde kinderen zo het kamp vroegtijdig stop wordt gezet. "Deze zomer is het sowieso niet wenselijk dat jongeren ziek worden op kamp, ook los van het coronavirus", zegt Maeyaert. "Vanaf dat je ziek bent, verzwakt je immuunsysteem enorm. Voor alle duidelijkheid: aan ons hele medische noodplan wordt nog gewerkt."

Tags zomerkamp