Na heisa rond scouts: "De mensen kunnen niks meer verdragen"

door: STS
Zomerkamp
Afbeelding bron: Photonews

De laatste tijd zijn er veel problemen met scouts en kampen. Een scoutsgroep uit Wilrijk werd zelfs gedwongen om hun kampplaats te verlaten, tot de Raad van State daar anders over besliste.

Wij stelden op onze Facebookpagina aan de lezers de vraag: "Moeten er extra regels opgelegd worden? Zo ja, welke?"

"Nee, geef de jeugd ook wat vrijheid, na corona, en wees wat verdraagzaam. En ik ben 70 jaar, maar van mij mogen ze 'jong zijn'", zegt Jan.

"Het is voor de bewoners van die rustige dorpen in de natuur toch niet aangenaam om zo'n bende op hol geslagen jongeren te moeten aanvaarden. De eigenaars van die weides zijn wel betaald, maar de andere dorpsgenoten niet. En jammer dat er zoveel rommel achterblijft", vindt Joel.

"Er zijn niet meer problemen dan vroeger, de mensen kunnen gewoon niks meer verdragen", is Tony van mening.

"Mogen we eigenlijk nog wel leven? Om te werken zijn we goed, maar ons eens amuseren, dat kan/mag niet meer. Veel mensen zijn echt lichtgevoelig geworden. Ze zouden beter eerst eens nadenken, we zijn toch allemaal kids geweest, of niet soms?", schrijft Sonja.

"Ik denk dat de meesten dat allemaal ok vinden, zolang het niet voor of naast hun deur is", stelt Werner.

"Regels moeten er zijn, en zeker voor acties na 20.00 uur", vindt Luc.

"Er staat hier een kamp voor mijn deur, geen probleem. Laat die gasten gerust", schrijft Peter.

"Ze moeten thuis gewoon een betere opvoeding krijgen, dan gebeuren deze dingen niet. Respect is iets wat tegenwoordig niet meer bestaat", vindt Dominique.

"Nee, vroeger was dat ook, alleen is de maatschappij nu verzuurd. Laat de kinderen spelen", zegt Ludo.

"Gun de jeugd toch ook iets. Het is tegenwoordig echt triestig gesteld met de mensen. Maar ze zijn vergeten hoe ze zelf waren toen ze nog jong waren, en misschien wel tien keer zo erg", stelt Sabrina.

"Alles hangt af van hoe de leiding van het kamp omgaat met de regels. Als je elk kind ongecontroleerd laat doen, krijg je natuurlijk problemen. Kinderen moeten zich amuseren, maar hou ook rekening met de buurtbewoners", schrijft Jean.