“Dat is niet realistisch, een zeer slecht idee en bovendien ook heel duur”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De paasvakantie is nog niet voorbij, maar Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) denkt al volop aan de zomerkampen.

Vorige zomer hebben 1 miljoen jongeren deelgenomen aan de jeugdwerking. Die onderwerpen aan tests is een onmogelijke opdracht, al gaan er toch stemmen op om dat te doen. “We gaan toch niet vragen dat al die jongeren komende zomer een PCR-test ondergaan om opnieuw aan activiteiten te kunnen deelnemen? Dat is niet realistisch, een zeer slecht idee en bovendien ook heel duur. Minstens 2 miljoen tests, voor en na een kamp, aan 50 euro per stuk… Dan spreek je over 100 miljoen euro, hé. Alleen voor tests”, zegt Dalle aan Het Nieuwsblad.

Volgens Dalle is het totale kostenplaatje voor een jaar jeugdwerk in Vlaanderen slechts 50 miljoen euro. De tests zouden dus dubbel zoveel kosten. Dalle is ook niet te spreken over de aandacht die men wil verleggen naar psychologen. Dat is volgens GEMS-rapporten meer dan ooit nodig. “Begrijp me niet verkeerd: dat moet ook gebeuren, maar laat ons toch vooral proberen om het niet zover te laten komen. De prioriteit moet toch zijn om jongeren kansen en perspectief te geven?”

Aan welke voorwaarden en in welke bubbels jeugdwerk en kampen zullen kunnen doorgaan, dat ligt op dit moment nog veel te ver weg.