Jef Vermassen krijgt veroordeelde cliënt in beroep vrijgesproken voor verkrachting van stiefdochter

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Een 50-jarige man uit Brakel die vijf jaar cel had gekregen is in beroep vrijgesproken voor verkrachting van zijn stiefdochter.

De vrouw vertelde dat ze een eerste keer aangerand was door haar stiefvader toen ze negen jaar oud was. Hij zou gedreigd hebben dat ze haar halfzusje nooit meer zou zien, als ze er iets over vertelde. “De man misbruikte zijn machtspositie”, pleitte haar advocaat Wim Depooter.

Het meisje kwam pas jaren later met het verhaal naar buiten toen ze zich gesteund voelde door haar vriend en echte vader. De stiefvader gaf toe dat hij een relatie met haar begon, maar pas toen ze 17 of 18 jaar oud was.

“En dat was met wederzijdse toestemming”, pleitte zijn advocaat Jef Vermassen. “Ze was verliefd op hem en wou altijd bij hem zijn. Wat voordien zou zijn gebeurd, zijn allemaal leugens. Het meisje had altijd goede punten op school, en haar moeder heeft ook nooit iets gemerkt van de beweerde feiten.”

In beroep werd nu gezegd dat er onvoldoende bewijzen zijn om de man te straffen. Hij is dan ook over de hele lijn vrijgesproken. De advocaat van het meisje begrijpt dat niet en gaat in cassatieberoep. “Voor mijn cliënten is deze beslissing onbegrijpelijk en een zware klap in het gezicht, wetende dat betrokkene in de procedure eerste aanleg werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar met ontzetting van diens rechten voor 5 jaar”, aldus Depooter.