Ruud De Ridder maakt zich bedenking over overleden vriend Johny Voners: “En daar kwam dit ook nog eens bij”

door: Redactie
Ruud De Ridder besloot om te stoppen met het Echt Antwaarps Theater. Een beslissing waar hij veel van afziet.

Ruud De Ridder besloot te stoppen nadat de coronacrisis hen de das heeft omgedaan. Al is dat niet de enige reden waarom hij besloot om te stoppen.

“Mijn vrouw Nicole onderging twee jaar geleden een zware openhart­operatie. Nu waren we, door het coronavirus, twee maanden in­actief. Dan begin je na te denken”, legt Ruud De Ridder uit Gazet van Antwerpen. 
“Is het geen tijd om aan onze gezondheid te denken? Door corona verloren we twee kennissen, leeftijdsgenoten. Kort voor de uitbraak stierf goede vriend Johny Voners, die twee jaar bij ons speelde en maar vijf jaar ouder was dan ik. Daar kwam dan de grote onzekerheid bij.”

Risico
“Onze tournee viel van de ene dag op de andere compleet stil. Er is geen garantie dat we onze reisvoorstellingen nog kunnen spelen. De voorstellingen in de Arenbergschouwburg, na het sluiten van onze eigen zaal onze thuishaven, konden we verplaatsen naar september, maar met de voorverkoop trekken we het niet.” 

“We moesten wel beginnen rekenen. En we durfden het financiële risico niet meer aan. Vooral niet voor onze vier mensen in vaste loondienst. Ze kwamen recht van school naar ons theater en zijn er 39 jaar ­later nog altijd.” 

“Tegen die mensen moest ik deze week zeggen dat het voorbij is. En tegen onze acteurs. Gelukkig hadden ze allemaal begrip, ze waren zelfs eerder bezorgd om mij. We zijn familie.”

Volg ons nu ook Instagram!