Frances Lefebure over Johny Voners in laatste rol voor overlijden: "Hij wou het absoluut niet"

door: COS
Johny Voners in 'Een Goed Jaar'
Afbeelding bron: Streamz
Frances Lefebure in 'Een Goed Jaar'
Afbeelding bron: Streamz

Vanaf woensdag 8 juni kunnen we op Streamz naar het gloednieuwe 'Een Goed Jaar' kijken. We zullen een paar heel bekende gezichten zien passeren, waarvan één heel bijzonder.

Boris Van Severen, Jurgen Delnaet, Joke Devynck, Frances Lefebure en Jeroen Perceval aan zijn maar een paar van de topnamen in 'Een Goed Jaar', een spannende en dramatische fictiereeks. Een heel bijzondere rol ging naar Johny Voners. Hij overleed in maart 2020 aan kanker.

Johny kennen we natuurlijk allemaal als Xavier uit 'F.C. De Kampioenen'. Voor zijn allerlaatste rol als Antwerpse maffiabaas in 'Een Goed Jaar' heeft Johny een echte gedaanteverwisseling ondergaan. Frances Lefebure speelt als Rosie zijn dochter.

Johny was ziek tijdens de opnames, maar volgens Frances ging hij heel sterk om met zijn kanker. "Ik had al met Johny geacteerd op de set van 'Amigo's' en nu merkte ik wel dat hij wat sneller moe was", zegt Frances aan Het Laatste Nieuws.

Ondanks dat hij zwakker was dan voorheen, bleef hij volgens Frances wel een echte professional. "Hij sprak ook niet over zijn ziekte, daar had hij echt geen nood aan. Johny genoot ervan om met het werk bezig te zijn en wou absoluut geen medelijden."