Pieter De Crem waarschuwt de bevolking: “Dan staat u er alleen voor”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem kan niet begrijpen dat mensen lockdownfeestjes geven en waarschuwt Belgen die naar het buitenland trekken.

In Antwerpen moest zaterdagnacht een feestje met meer dan zestig aanwezigen op de Meir door de politie stilgelegd worden. Ook op andere plekken in ons land worden de regels met de voeten getreden.

Illegale feestjes zijn puur egoïsme en doen veel andere mensen pijn. “Mijn boodschap is: doe dit niet”, zei De Crem bij VTM Nieuws. “Het is bijzonder pijnlijk om te zien dat juist twintigers en dertigers illegale feesten houden. Het aantal besmettingen in die groep loopt aanzienlijk op. Op deze manier kunnen zij ervoor zorgen dat het reproductiegetal weer boven één wordt geduwd. Dat mogen we niet laten gebeuren.”

Meldingen van illegale feestjes zijn voor de politie absolute prioriteit om uit te rukken. “Alle mensen die aanwezig zijn op zulke feesten moeten beseffen dat de minimumboete 250 euro bedraagt. Wie meerdere keren betrapt wordt door de politie, kan zelfs een celstraf krijgen. Kijk, de weg naar het nieuwe normaal is een geasfalteerde weg, waarbij de regering duidelijk heeft uitgelegd wat er kan en wat niet kan vanaf 1 juli. Wie van die geasfalteerde weg afwijkt, belandt in de gracht.”

De Crem had ook een duidelijke boodschap voor mensen die denken in het buitenland de bloemetjes buiten te zetten. Wie daar gepakt wordt, moet niet rekenen op de hulp van de ambassades. “Dan staat u er alleen voor. Daar gaan wij ons echt niet mee bezighouden.”