Op reis naar Spanje? Buitenlandse Zaken past reisadvies aan na corona-uitbraak

door: MRO
De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Spanje aangepast. Dit staat, na de nieuwe corona-uitbraak in een Catalaanse stad, op oranje.

Zaterdag raakte bekend dat het district El Segria in quarantaine werd geplaatst door de Spaanse regering na een nieuwe corona-uitbraak. Dit gebied kan je niet meer in of uit.

"De Spaanse binnengrenzen zijn zonder restricties geopend voor bezoekers afkomstig van de Schengenzone sinds 1 juli. De Spaanse autoriteiten hebben strikte gezondheidscontroles in werking gesteld voor reizigers die met het vliegtuig in Spanje aankomen. Minstens 48 uur op voorhand moeten zij een document invullen waarin zij hun vertrekplaats aangeven en of ze met het virus in contact zijn geweest", klinkt het op de website van Buitenlandse Zaken.

Code oranje betekent dat reizen wel mogelijk is, mits quarantaine, een test of andere voorwaarden. Ook onder meer Duitsland, Griekenland, Verenigd Koninkrijk en Portugal hebben code oranje. Minister Maggie De Block vraagt aan Belgen die terugkeren uit het getroffen district zich te laten testen bij thuiskomst.