Nog enkele dagen regen, maar het wordt opnieuw zomers: “Dan wordt het zonniger en klimt de temperatuur richting 25 graden”

door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
We kregen vandaag heel wat regen over ons heen, en ook donderdag en vrijdag blijft het regenachtig. Vanaf het weekend wordt het droger en zonniger.

“Vanavond en vannacht is er weinig verandering in het weerbeeld. Het blijft regenachtig en zwaarbewolkt. Af en toe zijn er droge periodes. De temperaturen zakken tot zo’n 14 graden”, zegt weerman Martijn Peters voor Het Laatste Nieuws.

“Donderdag starten we de dag opnieuw grijs en regenachtig, maar in de loop van de namiddag komen er opklaringen aanzetten. We krijgen de zon te zien en de temperaturen gaan een beetje omhoog.”

“Ook vrijdag kent een regenachtige start, maar in de namiddag wordt het stilaan droger. De temperaturen gaan wat hoger, en dat is een voorbode voor het hele weekend.”

“Het hele weekend zal het normaal gezien droog blijven. Hoe meer we naar de nieuwe werkweek gaan, hoe zonniger het wordt en hoe hoger de temperaturen liggen.”

“Voor begin volgende week voorspellen de weermodellen zelfs temperaturen richting 25 graden. Het wordt dus opnieuw zomers.”

Tags r24