VRT schrapt twee afleveringen van ‘FC De Kampioenen’: “Past niet meer”

door: BVDO
Afbeelding bron: Eén
Twee afleveringen van het populaire televisieprogramma ‘FC De Kampioenen’ worden, om verschillende redenen, niet meer heruitgezonden en ook niet meer online aangeboden.

De eerste aflevering die geschrapt wordt, is 18 jaar oud. Daarin worden ongepaste grappen gemaakt over een zwart personage. Het was de makers van de tv-gids van Humo die zagen dat de nummering van de geprogrammeerde uitzendingen niet klopte.

Aflevering 2 van seizoen 13 is geschrapt. "Die wordt niet meer uitgezonden en ook niet meer online gezet op VRT NU," reageert VRT-woordvoerder Hans Van Goethem bij VRT Nieuws. "Ze past niet meer bij de tijdsgeest van vandaag. De grappen zijn ongepast."

Wellicht wordt de aflevering later opnieuw aangeboden, maar dan met een waarschuwing. "De aflevering blijft wel in het VRT-archief zitten. We gaan de geschiedenis niet uitwissen."

Ook een aflevering met Guy Van Sande wordt om ‘inhoudelijke redenen’ geschrapt. Die had normaal zaterdag getoond moeten worden, maar de programmatie van de aflevering werd geschrapt. Van Sande speelde in deze episode een rol van yogaleraar. De beslissing werd volgens de VRT al in 2019 genomen, nadat Van Sande schuldig bevonden werd aan het bezit, de verspreiding en de productie van kinderporno.