Minister Beke verdedigt zich voor de coronacommissie: “Hier waren we niet op voorbereid”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Welzijn Wouter Beke moest zich vanmiddag in de coronacommissie van het Vlaams Parlement verdedigen over zijn aanpak van het coronavirus in de woonzorgcentra.

Beke kreeg de nodige tijd om zich te verdedigen. "We waren voorbereid op een virus, maar we waren niet voorbereid op dit virus", zo klonk het bij Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke maandag gezegd in de coroncommissie van het Vlaams Parlement.

Beke zei dat zijn aanpak voldoende was, maar kondigde wel extra maatregelen aan voor de toekomst. Als er een tweede golf komt, dan zal het anders lopen. Hij beloofde ook een gelijkwaardige loonsverhoging voor het personeel van woonzorgcentra, net als voor het ziekenhuispersoneel.

Beke zei dat we ons "collectief mispakt aan de snelheid en de aard van het virus.” Hij liet ook weten dat Vlaanderen de toestand in de woonzorgcentra "sneller onder controle had dan andere regio's".

De extra maatregelen betreffen onder andere extra beschermingsmateriaal, de teststrategie zal anders lopen en ook de inspectie wordt groter.