Professor die eerste golf heel precies voorspelde: Dan komt een verschrikkelijke, nieuwe piek

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Biostatisticus Kurt Barbé van de Universiteit van Brussel voorspelde de eerste golf van het coronavirus akelig correct. Zijn mening voor de tweede golf is akelig.

Professor Barbé had het met zijn voorspellingen van de eerste coronagolf in ons land helemaal bij het rechte eind. Hij zoekt een wiskundige formule in de cijfers van de voorbije dagen. In maart voorspelde hij zo perfect de cijfers van Italië en België.

En zijn ideeën over de tweede golf zijn schrikwekkend. Professor Barbé verwacht een sterke tweede golf, waarbij we de piek midden november mogen verwachten. Het aantal ziekenhuisopnames zou dan op 10.000 liggen, terwijl dat tijdens de eerste golf ‘maar’ 6.000 was.

Volgens Barbé is het dal van de epidemie nooit laag genoeg geweest. “We kregen het nooit onder de 80 besmettingen per dag”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Toen hebben we het virus bij wijze van spreken geïmporteerd. Nu is het hier. Dat zorgt ervoor dat wanneer het vermenigvuldigingseffect zich inzet, het veel sneller gaat en dat het naar een hogere piek kan doorschieten.”