Epidemioloog Boudewijn Catry: "Het zal een tijd duren om de situatie weer op orde te krijgen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Op een week tijd steeg het aantal infecties met 71 procent. Tijdens de dagelijkse persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum benadrukte epidemioloog Boudewijn Catry dat we voor een hele poos ons gedrag opnieuw moeten aanpassen.

"De snelle stijging van het aantal infecties is zorgwekkend. Het zal een tijd duren om de situatie weer op orde te krijgen en daarvoor moeten we nu, vandaag, allemaal ons gedrag aanpassen."

Boudewijn Catry roept de bevolking om op alle veiligheidsmaatregelen, ook met de zomerdagen in het vooruitzicht, nauwgezet op te volgen.

"Vanaf midden deze week worden opnieuw enkele mooie dagen voorspeld en dan is de verleiding groot om het virus even te vergeten. We zijn Covid-19 allemaal grondig beu, maar het virus negeren is op dit moment geen optie."

"Was of ontsmet uw handen grondig en doe dat meerdere keren per dag. Houd ook minstens anderhalve meter afstand van elkaar en draag een mondmasker op alle drukke plaatsen."

"Het dragen van een masker op zich vervangt de andere maatregelen niet en raak het ook zo weinig mogelijk aan als je het draagt. Beperk het aantal mensen waarmee je afspreekt en doe dat liefst in openlucht."