Man scheurt tegen 252 km/u over de weg. Dit is de ongelofelijke uitspraak van de rechter

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het is moeilijk te geloven, maar het is wel echt zo. Een motard die liefst 252 km/u reed, gaat gewoon vrijuit dankzij zijn advocaat. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op zijn voorpagina.

Het was 8 november 2015. Een man van 45 uit Doornik scheurde op zijn Kawasaki tegen 252 km/u op de E42 in Pommeroeul. De rechter in Doornik sprak de man evenwel vrij omdat de feiten verjaard waren. De advocaat zorgde er mee voor om dat uit te lokken. "Ik heb mijn cliënt geadviseerd weg te blijven van zijn proces omdat ik er rekening mee hield dat de feiten zouden verjaren", bevestigt advocaat Christophe Redko. Zo gebeurde ook.

Politierechter
De Dendermondse politierechter Peter D'Hondt is razend, en niet op de advocaat. "Te snel rijden, spookrijden en door de rode lichten rijden verjaren momenteel na één jaar. Da's niets. Als de politiek echt begaan is met verkeersveiligheid, moet er dringend iets veranderen. Het meest voor de hand liggende is de ernst van de inbreuk onderstrepen. Dat kan door de verjaring van één naar drie jaar op te trekken."