Complete ommekeer: ‘Deze Belg is topkandidaat om Anderlecht te kopen’

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een verrassende wending in het overnamedossier van RSC Anderlecht. Niet het duo Paul Gheysens-Wouter Vandenhaute, maar wel Johan Beerlandt van bouwgroep Besix ligt in polepositie om de Brusselse club te kopen.

Het Laatste Nieuws weet dat Gheysens zichzelf buitenspel heeft gezet door de chantage van eerder deze week. De sterke man van Ghelamco dreigde met een schadeclaim mocht Anderlecht zich niet constructief opstellen in het dossier rond het Eurostadion.

“Met die claim bewees Gheysens dat het eigenbelang primeert op het clubbelang", zegt een bestuurder in de krant. "Aan zo iemand geef je toch niet de sleutels van Anderlecht?” Het is duidelijk: het paars-witte bestuur staat niet te springen om van Gheysens de sterke man binnen Anderlecht te maken.

Twijfels over Usmanov

Verder bestaat er ook twijfel over de Russische miljardair  Alisher Usmanov. Dat alles zorgt er voor dat Johan Beerlandt op dit moment in polepositie ligt om de club over te nemen. De topman van bouwgroep Besic is met zo’n 5 procent al aandeelhouder van Anderlecht en heeft oren naar de vraag van een groep minderheidsaandeelhouders om andere Belgische investeerders te zoeken.

De vraagprijs voor Anderlecht bedraagt 100 miljoen euro, maar dat is voor alle aandelen. Als de minderheidsaandeelhouders aanblijven, moeten enkele de aandeleen van de families Vanden Stock en Collin worden afgekocht. Voor die aandelen zou een geldsom van om en bij de 50 miljoen voldoende zijn.