Spaans Europarlementslid haalt zwaar uit naar Jan Jambon

bron: Bruzz
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Spaans Europarlementslid Pilar Ayuso Gonzalez, die lid is van de Partido Popular van premier Mariano Rajoy, heeft fel uitgehaald naar onze minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). En dat doet ze via Twitter.

De vrouw haalde fors naar Jan Jambon uit, nadat ze foto's zag verschijnen waarbij een Catalaanse vlag te zien is op één van onze Belgische politiewagens. Dat kwam echter omdat afgelopen donderdag maar liefst 45.000 Catalanen en sympathisanten betoogden in Brussel. 

De politici van de Spaanse regeringspartij Partido Popular zijn daar niet mee opgezet. Europees Parlementslid Esteban Gonzalez Pons noemde de partij Jan Jambon eerder al 'een partij die tijdens de Tweede Wereldoorlog met de nazi's heeft gecollaboreerd'. Hij vraagt nu een officiële uitleg van Jan Jambon over de foto's. 

Ook partijgenote  Pilar Ayuso Gonzalez reageerde fors. Zij noemde Jambon 'een onafhankelijke en neofascistische Vlaming, die bevriend is met de afgezette Catalaans minister-president Carles Puigdemont.

Jan Jambon laat zich echter niet kennen. In 'Wakker op Zondag' op ATV zei hij dat hij excuses verwacht, of afkeur van haar partijgenoten. Hij vindt de zware uithaal 'totaal van de pot gerukt'.