Stijn Devolder: "Hij heeft meer talent dan mij, hij kan gewoon alles"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Volgens Stijn Devolder wacht Wout Van Aert een grote toekomst als wegrenner. Devolder kan het weten, met zijn 38 lentes en als tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen rijdt er niemand rond met zoveel klassieke ervaring in het peloton.

"Ja, je mag mij wegkapitein noemen", zegt Devolder, ploegmaat van Van Aert bij Veranda's Willems-Crelan. "Maar Wout vindt zonder mij ook wel zijn weg, hoor. Dat heeft hij ondertussen al bewezen. Naar ervaring toe in de topklassiekers heb ik uiteraard wel nog een streepje voor. Daar kan - en zal - ik hem graag bij helpen."

"Wout is een klasbak. Ik was vorig jaar danig onder de indruk", vervolgt Devolder in Het Laatste Nieuws. "Niet van Wout alleen, trouwens. Er zijn meerdere veldrijders die op de weg kunnen winnen. Ik heb de evolutie meegemaakt: vroeger stonden die mannen aan de start om zich voor te bereiden op de winter. Als ze tegenwoordig aan de start staan, is dat met de bedoeling om te scoren. Ik heb Van Aert vorig jaar een paar wedstrijden zien winnen waarin hij er met kop en schouders bovenuit stak."

"Hij heeft talent. Veel meer dan ik ooit gehad heb. Voor de echte topklassiekers moeten we hem nog wat respijt geven. Zeker na die lange winter. En toch zie ik hem met wat geluk ergens iets meegraaien. Zijn sterkte? Hij kan alles. Als je een ontsnapping op gang kan brengen, er zelf mee voor zorgen dat die vooruit blijft en het dan ook nog afmaken, dan heb je maar weinig zwakke punten."