Philippe Geubels haalt zwaar uit naar Bekende Vlaming: "Het is hypocriet en absurd"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Philippe Geubels heeft het wel gehad met de kritiek op De Slimste Mens ter Wereld, waar hij in de jury zit. Geubels reageert daarmee op de kritiek van Annemie Struyf, die nog weigerde om in het programma te zitten omdat ze het te seksistisch vindt.

"Ik ben dat hele opgeklopte gedoe over seksisme in 'De Slimste Mens' eerlijk gezegd een beetje beu. Ik vind het ook redelijk hypocriet. Het is een quiz voor volwassen mensen die op een laat uur wordt uitgezonden. Ik ken een populair programma waar zeer veel kinderen naar kijken dat voortdurend seksistische rolpatronen bevestigt", aldus Geubels in Het Laatste Nieuws. 

"Eén van de hoofdpersonages doet zelfs niks anders dan vrouwen bepotelen, en toch kraait er nooit één haan naar: 'F.C. De Kampioenen.' Die vrouwen doen godganse dagen niks anders dan sherry drinken, Boma kan zijn poten niet thuishouden en verkoopt voortdurend schunnige praat, en dat is allemaal oké. Maar dan wel 'De Slimste Mens' op zijn 'verantwoordelijkheid' wijzen. Dat is toch absurd?"