Erg pijnlijk voor Philippe Geubels: “Hij is er het grootste slachtoffer van geworden”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’, met een verrassend sterke Philippe Geubels als kandidaat, blijft de kijkcijferlijst beroeren. Na maandag, scoorde de quiz van Van Looy ook dinsdagavond meer dan één miljoen kijkers, weet Het Laatste Nieuws.

De keerzijde van de medaille is dat door het succes van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ andere programma’s moeten inboeten aan kijkcijfers. Slachtoffer was onder andere ook de Eén-reeks ‘Geub’, van en met Philippe Geubels, het met een kwart minder kijkers moest stellen.

De VRT zou hier vooraf wel rekening mee gehouden hebben. “We wisten dat Philippe zou deelnemen aan de startaflevering van ‘De slimste mens’ en dan weet je ook dat de kans bestaat dat hij kan doorstoten naar aflevering twee”, aldus VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

Het feit dat Philippe nu tegenover zijn eigen programma op Eén staat, nemen ze bij de VRT dus erg sportief op. “Het gebeurt wel vaker dat onze gezichten ver geraken in de quiz en we hopen dat dat ook deze keer met Philippe het geval zal zijn”, klinkt het.