Na Frankrijk en Spanje volgt Annemie Struyf Vlamingen in Het Hoge Noorden

door: Redactie
Annemie Struyf
Afbeelding bron: Eén

Na succesvolle reportagereeksen in Frankrijk en Spanje, geeft Annemie Struyf vanaf 29 december inkijk in het leven van enkele Vlamingen die in Noorwegen een nieuw leven willen beginnen.

In Het Hoge Noorden volgt Annemie Struyf zeven Vlaamse gezinnen die naar het Hoge Noorden verhuizen, - sommigen wonen er al een tijdje, anderen maken nu plannen om te vertrekken uit België en ginds een leven uit te bouwen.

Met eigen ogen het noorderlicht zien. Een sneeuwtocht met sledehonden. Een trektocht over het ijs. Kamperen op de Noordkaap. Het is opvallend hoe het Hoge Noorden de laatste jaren piekt bij de meest populaire vakantie- en droombestemmingen: Noorwegen en Zweden staan aan de top, maar ook Finland en IJsland spreken enorm tot de verbeelding", vertelt Annemie.

"Vooral Noorwegen raakt een gevoelige snaar: met z’n bijzondere geografie, de lange kustlijn met de ontelbare fjorden, de veerboten, de betoverende eilanden, het extreme klimaat, het noorderlicht, de ruimte en de zuurstof, de schoonheid en de ruwe, ongerepte natuur."

"Maar langs de andere kant: waarom zouden mensen naar een land willen verhuizen, waar de winters lang en donker zijn, en de zomers ultrakort? Waar het koud is, en vaak regent? Waar de afstanden enorm zijn en het sociale leven vaak beperkt?"

Het Hoge Noorden: vanaf 29 december elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.