De brievenbus verdwijnt wellicht, dit wordt zijn vervanger

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De traditionele brievenbus zoals u die nu kent gaat verdwijnen. Er worden naast brieven nu vooral veel meer pakjes gestuurd. Daarom moeten de regels rond onze bus veranderen. De brievenbus zou er binnenkort wel eens heel anders kunnen uitzien.

De opening van een brievenbus moet 23 cm lang en 3 cm hoog zijn, zo schrijft de wet voor sinds 2007. Nu worden er echter ook veel pakjes verstuurd en die geraken meestal niet in de brievenbus. De regels moeten dus worden aangepast. De brievenbus zal verdwijnen en wordt een pakjesbus.

Gaan we onze brievenbus moeten afbreken? Zo ver is het nu nog niet, benadrukt de woordvoerder van minister van Telecom en Post Alexander De Croo. "De denkronde moet nog beginnen. We vinden het wel al heel goed dat het BIPT in overleg gaat met alle betrokkenen: de producenten, de consumenten, de overheden, de aanbieders. De e-commerce heeft het landschap nu eenmaal gewijzigd. Maar het is te voorbarig om nu al te zeggen dat de opening van de brievenbus groter moet. Dat heeft het BIPT niet gezegd. En het is zeker niet zo dat alle brievenbussen binnenkort verplicht vervangen moeten worden", aldus woordvoerder Tom Meulenbergs in Het Laatste Nieuws.

Tags brievenbus