Eigenaars van huis in Wetteren nemen drastisch besluit tegen krakers: “Er zaten er weer 29”

bron: Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Google Maps
Eigenaars van een huis vlak bij het station Kwatrecht in Wetteren hebben op aanraden van de burgemeester hun woning hermetisch afgesloten tegen transitmigranten die zich schuilhouden in het pand.

Vorig jaar werden al 27 transitmigranten uit twee kraakpanden gehaald in Wetteren. Voor hen is het een makkelijke tussenstop langs de E40 waar ze een poging wagen om naar Groot-Brittannië te geraken. Nu bezetten opnieuw verschillende migranten een pand vlak bij het station. De burgemeester heeft de eigenaars aangeraden om het leegstaande pand af te sluiten zodat migranten niet meer binnenraken.

“Dat de vluchtelingen het pand opnieuw openbreken, hebben we vorige week donderdag kunnen vaststellen toen er opnieuw 29 personen in het pand werden aangetroffen,” zegt burgemeester Alain Pardaen (CD&V). “Die zijn allemaal meegenomen door de politie. 22 van hen kregen het bevel het land te verlaten en 7 werden naar een gesloten centrum gebracht. We hebben toen het pand opnieuw dichtgetimmerd. Telkens we dat moeten doen, zullen we de rekening aan de eigenaar presenteren.”

“We hopen dat hij hiermee wat vaart zet achter zijn werkzaamheden zodat het niet langer leeg staat. Intussen blijven we bewaking vragen voor de parking langs de E40 in Wetteren. Dat kan met een privé-firma gebeuren. Agressie tegenover onze politiediensten hebben we nog niet meegemaakt, zoals dat onlangs in Groot-Bijgaarden wel gebeurde. De onderlinge vechtpartij in Wetteren was vermoedelijk te wijten aan het feit dat er twee verschillende bendes van mensensmokkelaars op hetzelfde moment op dezelfde plaats met elkaar geconfronteerd werden.”