Parket gaat streng optreden: Rijbewijs afgeven als je hierop betrapt wordt

door: STS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

Nadat eerder het parket van Halle-Vilvoorde aankondigde zeer streng te gaan optreden tegen bellen achter het stuur, volgt nu ook het parket van Oost-Vlaanderen.

"Uit een Europese enquête blijkt dat één op de vier Belgische bestuurders berichten leest of verstuurt tijdens het rijden en dat één op de zes nog steeds niet handenvrij belt", stelt het parket.

"Afleiding door gsm- of smartphonegebruik aan het stuur is een van de grote 'killers' in het verkeer. Volgens Vias Institute houdt 8% van de dodelijke ongevallen verband met het gebruik van gsm’s achter het stuur, wat naar schatting zou leiden tot een vijftigtal doden en een 4.500 gewonden per jaar."

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde heeft daarom een nieuwe campagne gelanceerd, met affiches: Negeer je lief, negeer je vrienden, negeer je baas. "Want geen enkele melding of oproep is een ongeval waard."

"Wij nemen ook deel aan deze actie", laat het Oost-Vlaamse parket weten. "Wie een mobiel apparaat gebruikt tijdens het rijden, zonder dat het in een daartoe bestemde houder bevestigd is, riskeert de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24