Geen leuk vooruitzicht voor rokers: Binnenkort algemeen rookverbod op deze plaatsen?

door: STS
Roken - sigaret
Afbeelding bron: Pixabay

Komt er binnenkort een algemeen rookverbod in alle provinciale domeinen van de provincie Oost-Vlaanderen? Daarover gingen stemmen op tijdens de jongste zitting van de provincieraad.

"Momenteel is het al verboden om te roken in de speeltuinen en binnenruimten van de recreatiedomeinen. In Het Leen, met zijn specifieke bosrijke omgeving, geldt er een algemeen rookverbod", zegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen.

"Op korte termijn een algemeen rookverbod doorvoeren in alle andere recreatiedomeinen botst echter op praktische obstakels."

“Onze recreatiedomeinen zijn zeer divers van aard. Je hebt eerder kleine domeinen, zoals Den Blakken, en heel uitgestrekte, zoals Puyenbroeck. Recreatiedomeinen mét verblijfsrecreatie en andere met alleen dagrecreatie, mét en zonder strandzone, enzovoort."

"We hebben bovendien lopende contracten met de uitbaters van de horecazaken in de domeinen, die we moeten respecteren. Maar we zijn ons natuurlijk ook bewust van het negatieve effect van tabak op ieders gezondheid."

"Daarom gaan we de komende maanden onderzoeken op welke manier we het rookverbod kunnen uitbreiden, terwijl we er toch blijven over waken dat iedereen zich welkom blijft voelen in onze recreatiedomeinen."

Het voorstel werd door alle fracties in de provincieraad gedragen. In de maand mei zal de deputatie hierover haar bevindingen toelichten aan de provincieraad.

Ontdek nu de gratis app van Redactie24