VTM

Bart De Wever haalt fel uit naar 'De Buurtpolitie': "Volkstoneel"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever is duidelijk geen grote fan van 'De Buurtpolitie'. Zender Eén wil na 'Spoed 24/7' ook een programma 'Politie 24/7' maken. Hetzelfde principe als bij de Spoed, maar dan bij de politie.

Bij Spoed hingen er overal camera's in de spoedafdeling, en was er altijd een cameraploeg aanwezig. Dat wil de zender Eén nu dus ook gaan doen bij de politie. Bart De Wever hield zijn hart al vast dat zijn agenten zouden meedoen. "Eén 'Buurtpoltie' is wel genoeg", aldus De Wever. 

"De nachtmerrie is dat je een soort De Buurtpolitie te zien krijgt." Toch wil hij 'De Buurtpolitie' niet helemaal afbreken. "Maar het is toch een beetje volkstoneel, je ziet dat die mensen in De Buurtpolitie acteren. Met die camera's erbij is er altijd een klein risico dat onze agenten dat ook gaan doen. Dat men niet gewoon de politieman is die men is, maar een verbeterde versie van zichzelf probeert neer te zetten, keurig in het Nederlands. Maar na het zien van de eerste beelden zie ik de Antwerpse politie zoals ik ze ken. Dit is toch iets dichter bij de realiteit dan De Buurtpolitie."