"Slapen jullie nog goed?": Vlaamse actrice richt pittige brief aan De Croo en Vandenbroucke

door: STS
Frank Vandenbroucke - Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Alexander De Croo en Frank Vandenbroucke krijgen flink wat kritiek te verduren in een open brief van actrice Dorien Reynaert, bekend uit 'De Buurtpolitie'.

Reynaert deed op Facebook haar beklag over het coronabeleid. "Genoeg is genoeg", klinkt het.

"'Laat u vaccineren en bij 70% gaan we weer onze vrijheid krijgen en doen wat we willen doen, zoals vanouds!' Ik hoor het nog zo weerklinken. Wat een grap. Loze beloftes, lege woorden."

"Want na amper twee drukke werkmaanden staan we hier terug in de kou en dat met zo goed als 90% gevaccineerden. Ging dat niet genoeg zijn? Ja toch, hè? Dat is toch wat jullie en de experten ons hadden beloofd?"

Ziekenhuizen

"Om de overbelasting in de ziekenhuizen te vermijden hadden jullie simpelweg jullie job moeten doen, waar jullie overigens rijkelijk voor betaald worden. Namelijk deze situatie op voorhand inschatten én preventief handelen."

"Anderhalf jaar (!) lang hebben jullie de tijd gehad om meer bedden en apparatuur te voorzien, om leegstaande gebouwen in te richten als pop-up ziekenhuizen, om werklozen op te leiden om het verplegend personeel te assisteren/te ontlasten… Dan had de zorg nu meer marge gehad en moesten wij nu niet opnieuw stoppen met werken en keihard boeten voor jullie laksheid."

Frank Vandenbroucke

"En dan hoor ik Frank Vandenbroucke op de radio zeggen dat alle horecazaken die de maatregelen niet exact naleven, geboycot moet worden. Serieus? Wat een lef. Slapen jullie ’s nachts nog goed, vraag ik mij oprecht af?"

Download nu de gratis app van Redactie24