Hevige ruzie tussen koppel uit Bornem gaat helemaal mis: "Buren dachten dat ze aan het verhuizen waren, in werkelijkheid vocht ze voor haar leven"

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Archieffoto
De openbare aanklager heeft twintig jaar cel gevraagd tegen Henri 'Harry' S. (61) uit Bornem, die zijn 43-jarige vrouw Peggy Van den Bossche op gruwelijke wijze om het leven heeft gebracht.

Urenlang heeft Peggy gevochten tegen de dood, maar Henri was te sterk voor haar. Hij stampte haar over haar hele lichaam en sloeg met verschillende flessen wijn op haar hoofd. De wetsdokter stelde vast dat de 43-jarige vrouw gebroken ribben, een gebroken neus en een gebroken onderkaak had alsook een grote wonde op het achterhoofd.

“Buren hebben de urenlange ruzie gehoord. Ze omschreven het kabaal alsof er meubelen werden verschoven. In werkelijkheid werd de vrouw bont en blauw geslagen", klinkt het in de rechtbank. Henri zou het lichaam van Peggy doorheen het appartement gesleept hebben, want overal troffen de agenten bloed- en sleepsporen. 

Nadien legde hij het lichaam van de vrouw in de zetel. Toen had ze al het bewustzijn verloren, niet veel later zou ze overlijden aan haar verwondingen. Henri bood zijn excuses aan aan de familie an de overleden vrouw. 

Het proces is nog niet achter de rug. Vandaag verschijnen de burgerlijke partijen en de verdediging van S., die een gevangenisstraf van 20 jaar riskeert.