Vlaamse artiesten vertellen over hun doodsenge ervaringen met 'superfans': "De grond zakte weg onder mijn voeten"

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Enkele dagen geleden raakte bekend dat de Vlaamse Idool-finalist Andrei Lugovski vergiftigd werd. Gisteren raakte bekend dat de mogelijke daders drie 'superfans' zijn.

'Superfans' zijn fans die zo ver voor hun idool gaan, dat het te ver gaat. Net zoals de vergiftiging van Andrei Lugovski. Maar de artiesten in de showbizzwereld schrikken hier niet van op. 

Zo kreeg de man van Laura Lynn de vraag of de fan 'aub 1 keer met Laura naar bed mocht', of de aanbidster van Dana Winner kwam zelfs recht tegenover haar wonen. 

Maar één Vlaamse artieste, die liever anoniem wil blijven voor haar eigen veiligheid, heeft ooit ook iets meegemaakt met een superfan, dat het angstzweet bij haar uitbrak. "

Op een gegeven moment

had ik ook een superfan. Nu ja, met die man bleek al snel iets aan de hand te zijn. Overal waar ik verscheen, dook hij op. In winkels, in restaurants: wanneer ik verscheen, was hij er ook. Echt om schrik van te krijgen."

"Op een dag kreeg ik een filmpje in de bus. Toen ik het afspeelde, kreeg ik het nieuwsbericht te zien van de Zuid-Amerikaanse latino-zangeres Selena. Een superster in wording die destijds naar een hotelkamer werd gelokt en daar koelbloedig met een kogel in het hoofd werd afgemaakt door een fan. 'Dit gebeurt nu eenmaal met mensen die niet willen ingaan op avances van anderen', luidde de boodschap erbij. Dan zakt de grond vanonder je voeten."