PSG woest na nederlaag op Real: "UEFA moet nu ingrijpen"

bron: Voetbal24
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Italiaanse scheidsrechter Gianluca Rocchi heeft geen goede beurt gemaakt bij Paris Saint-Germain. De ref floot de wedstrijd tussen Real Madrid en PSG in de Champions League. Real won die wedstrijd met 3-1, maar bij PSG klagen ze nu over de arbitrage.

Zo haalt PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi flink uit naar ref Rocchi. "Het is geen terecht resultaat. Ik wil mezelf niet steeds herhalen, maar vorig seizoen hadden we dit bij Barcelona en nu bij Real. Dit moet nu stoppen. Oké, we zijn geen Real, maar ze moeten hier echt mee stoppen. Twee gele kaarten die geen kaarten waren, buitenspelsituaties die geen buitenspel waren, come on”, reageert de preses.

“Ik zeg niet dat we hebben verloren vanwege de arbitrage, laat dat duidelijk zijn, maar deze kleine details helpen een goede ploeg als Real. Ze krijgen het gevoel dat de scheidsrechter aan hun kant staat en daardoor blokkeren onze spelers, zijn ze bang om geel te pakken omdat de scheidsrechter op de kans aan het wachten was om geel of rood te geven. Dat wilde hij en zoiets is niet goed voor het Europese voetbal."

Ingrijpen

Al-Kheaïfi vraagt nu echt wel om actie. "De UEFA moet nu echt iets doen. Ik denk dat de scheidsrechter Real vanavond heeft geholpen, maar dat neemt niet weg dat het voor Real Madrid heel erg moeilijk gaat worden in Parijs."