Van Avermaet maakt zich ernstig zorgen: "Het zou een zeer grote klap zijn"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De toekomst van Greg Van Avermaet is erg onzeker. Vooral dan door het feit dat de toekomst van zijn ploeg BMC zo onzeker is. CEO Andy Riihs sukkelt ernstig met de gezondheid. De kans dat hij zal blijven investeren in het wielerteam is dan ook zeer klein. Een leuke ontwikkeling is dit niet voor Van Avermaet, die zich uiteraard liever op het sportieve zou concentreren.

“Ik probeer het zo goed mogelijk van me af te zetten, maar er wordt intern wel over gepraat. Dat is normaal. ­Hopelijk wordt snel duidelijk welke richting het uitgaat. Het draait hier niet uitsluitend om mij, hé. Áls de ploeg wordt ­opgedoekt, belanden met de klap tachtig mensen op straat. Dat zou ik bijzonder jammer vinden", zegt Van Avermaet in Het Laatste Nieuws.

"Ook voor Andy Riihs zelf, ­natuurlijk, die in 2007 aan de wieg stond van dit project, er al die jaren zijn hart en ziel in stak en het nu zomaar in rook dreigt te zien opgaan", vervolgt Van Avermaet. "Tuurlijk moet je je ervan bewust zijn dat sponsorship niet eeuwig is. Dat er op een dag een einde aan komt. Maar dan is het wel leuk als de continuïteit kan worden verzekerd.”